Turskidåkning - Upptäck vandring på vintern

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssimaksu

25,00 €

Att vi får snö på marken är inget hinder för oss att fortsätta vandra ute i skog och mark. Vi byter bara ut vandringskängorna mot skidpjäxor och turskidor. Att skida med turskidor ger oss frihet att lämna de preparerade spåren och ge oss ut på egna upptäcktsfärder i obanad terräng.

Under denna föreläsning blir du introducerad till turskidningens underbara värld. Vi pratar lite utrustning, var man kan skida och vad man bör tänka på under en vintertur med snö och kyla. Efter föreläsningsdelen tar vi på oss skidorna och beger oss ut på en liten tur. 

Ta med dig kläder enligt väder, skidor (vanliga längdskidor fungerar bra för denna tur), skidpjäxor och stavar, sittunderlag, varm jacka eller tröja till pausen, termos med något varmt att dricka samt något att äta. Vi pausar vid en grillplats under skidturen och gör då upp eld.

Oberoende om du är total nybörjare eller redan turskidat en del förut är du välkommen med för att inspireras till nya vinterturer!

Kursen ordnas i samarbete med Fritid och kultur/ Korsholm.

 

Vapaat paikat

Kyllä

Kurssikoodi

410218

Kurssimaksu

25,00 €

Kurssin kielet

Ruotsi

Opettajat

Camilla Sandström

Aika

30.01.2021 - 30.01.2021

Lauantai 10:00-15:00

Oppitunteja: 6  (1 krt)

Lisätiedot

Kursen hålls av vildmarksguiden Camilla Sandström och under föreläsningsdelen får vi även ta del av hennes foton från vinterturer runtom i Norden.

Paikka

Övriga - Jungsund sportstuga
Jungsundintie 645, 65730 Jungsund