Maksut

 

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssin. Aikuisopisto laskuttaa kaikki kurssimaksut.

Aikuisopistossa järjestettävät luennot voidaan kuitenkin maksaa pankkikortilla paikan päällä. Jos ilmoittaudut luennoille ilman käyttäjätiliä, eli teet ns. pikailmoittautumisen, suoritetaan maksu paikan päällä.

Kurssimaksuun ei yleensä sisälly materiaalikuluja, poikkeuksena on lasten kuvataidekoulu ja käsityökoulu. Monilla kursseilla on lisämaksu materiaaleista tai oppikirjoista.

 

Alennukset

  • Työttömät saavat 20 % tietyistä kursseista esittämällä työvoimatoimiston asiakaskortin opiston kansliassa viimeistään kurssin alkaessa.

  • Opetushallinto on myöntänyt varoja, joilla eläkeläiset, työttömät, maahanmuuttajat, henkilöt joilla on oppimisvaikeuksia tai lyhyt pohjakoulutus voivat anoa 20 % alennusta tietotekniikan, liikunnan, kielten, kädentaitojen, kuvataiteen ja musiikkiryhmien kurssimaksuista. Alennus koskee yhtä kurssia/henkilö/lukukausi. Alennuksia myönnetään niin kauan kuin määrärahat riittävät.

  • Kunta tukee mustasaarelaisten eläkeläisten IT-taitoja tarjoamalla yhden maksuttoman IT-kurssin lukukaudessa. Vaihtoehtoisesti voit valita 50 % alennuksen yksilölliseen kurssiin IT kuten haluat, tai saada 1-3 IT-klinikka -aikaa maksutta.
    Ilmoittaudu sopivalle IT-kurssille ja ota yhteyttä kansliaan anoaksesi tätä etuutta.

  • Jos perheessä on useampia lapsia jotka osallistuvat taiteen perusopetukseen, maksetaan yhdestä lapsesta täysi kurssimaksu ja muut sisarukset voivat anoa 25 % alennusta kurssimaksuista. Alennusta tulee anoa heti lukukauden alkaessa.

  • Aikuisopisto on mukana Kaikukortti-verkostossa. Sosiaali- ja terveysviranomaiset myöntävät Kaikukortteja henkilöille, joilla on alhainen maksukyky. Mustasaaressa Kaikukortteja myöntävät kunnan työllistämiskoordinaattorit, sosiaalityöntekijät, etsivä nuorisotyö ja Senioripiste. Kaikukortin saaneet voivat osallistua maksutta enimmillään kahdelle kurssille/lukukausi Aikuisopistolla. Siinä tapauksessa ilmoittaudu kursseillemme tavalliseen tapaan ja ilmoita Kaikukorttisi numero kansliaan ennen kurssien alkamista.

  • Olemme mukana myös ystävänkorttitoiminnassa. Ystävänkortilla kehitysvammaisen henkilön ystävä/avustaja voi tulla maksutta mukaan kursseillemme.

Alennusta ei saa automaattisesti, vaan se täytyy anoa joko sähköisen kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä tai kansliasta (esim. puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisella käynnillä) viimeistään kurssin alkaessa.

Alennusta ei myönnetä enää laskun lähettämisen jälkeen. Huom! Merkintä nettisivuille kohtaan “työtön” tai “eläkeläinen” ei sinänsä oikeuta alennukseen, vaan sitä käytetään ainoastaan tilastointiin.