Maksut

 

Ilmoittautuessasi sitoudut maksamaan kurssin. Aikuisopisto laskuttaa kaikki kurssimaksut.

Aikuisopistossa järjestettävät luennot voidaan kuitenkin maksaa pankkikortilla paikan päällä. Jos ilmoittaudut luennoille ilman käyttäjätiliä, eli teet ns. pikailmoittautumisen, suoritetaan maksu paikan päällä.

Kurssimaksuun ei yleensä sisälly materiaalikuluja, poikkeuksena on lasten kuvataidekoulu ja käsityökoulu. Monilla kursseilla on lisämaksu materiaaleista tai oppikirjoista.

 

Alennukset

  • Työttömät saavat 25 % tietyistä kursseista esittämällä työvoimatoimiston asiakaskortin opiston kansliassa viimeistään kurssin alkaessa.

  • Opetushallinto on myöntänyt varoja, joilla eläkeläiset, 63-vuotta täyttäneet, työttömät, maahanmuuttajat, henkilöt joilla on oppimisvaikeuksia tai lyhyt pohjakoulutus voivat anoa 25 % alennusta tietotekniikan, liikunnan, kielten, kädentaitojen, kuvataiteen ja musiikkiryhmien kurssimaksuista. Alennus koskee yhtä kurssia/henkilö/lukukausi. Alennuksia myönnetään niin kauan kuin määrärahat riittävät.

  • Eläkeläiset!
    Kunta tukee mustasaarelaisten eläkeläisten IT-taitoja tarjoamalla yhden maksuttoman IT-kurssin lukukaudessa. Vaihtoehtoisesti voi valita 50 % alennuksen yksilölliseen kurssiin ”IT kuten haluat”, tai saada 1-3 IT-klinikka-aikaa maksutta. Ilmoittaudu sopivalle IT-kurssille ja ota yhteyttä kansliaan anoaksesi tätä etuutta.

Alennusta ei saa automaattisesti, vaan se täytyy anoa joko sähköisen kurssi-ilmoittautumisen yhteydessä tai kansliasta (esim. puhelimitse, sähköpostitse tai henkilökohtaisella käynnillä) viimeistään kurssin alkaessa.

Alennusta ei myönnetä enää laskun lähettämisen jälkeen. Huom! Merkintä nettisivuille kohtaan “työtön” tai “eläkeläinen” ei sinänsä oikeuta alennukseen, vaan sitä käytetään ainoastaan tilastointiin.