Anmälan


 

Till alla kurser och föreläsningar krävs förhandsanmälan. Kursutbudet hittar du under fliken "Sök och anmäl dig till kurser!".

Vuxeninstitutet förbehåller sig rätten att kurser kan komma att ändras om till nätbaserade om behov uppstår.

 

Användarkonto
När du anmäler dig elektroniskt via webbsidan måste du ha ett användarkonto och vara inloggad. Du kan skapa ett användarkonto eller logga in uppe till höger på sidan.

För att kunna skapa användarkonto måste du ha en e-postadress! Det är e-postadressen som är ditt personliga användarnamn när du loggar in, lösenordet väljer du själv när du skapar kontot. Du kan också lägga till familjemedlemmar, t.ex. barn eller make/maka, till ditt användarkonto och på så sätt ha ett gemensamt familjekonto med en och samma inloggning.

När du väl har skapat ett användarkonto kan du i fortsättningen logga in, söka och anmäla dig till kurser, se vilka kurser du är anmäld till, annullera din plats vid behov, se din personliga läsordning i kalendern samt sända meddelanden till kursledare och institutspersonal. Du har också möjligheten att ansöka om rabatt på webbsidan direkt när du anmäler dig.

Den som inte kan eller vill skapa användarkonto kan som tidigare anmäla sig genom att ringa eller besöka vuxeninstitutets kansli.

Snabbanmälan
Till vissa föreläsningar och evenemang är det möjligt att göra en s.k. snabbanmälan på webbsidan utan att ha användarkonto. I sådana fall gäller betalning på plats.

Observera 
Anmäl dig i god tid, senast en vecka före kursstart om inget annat anges! Om en kurs eller föreläsning inte får tillräckligt med anmälningar inhiberas den utan att starta och de anmälda meddelas per textmeddelande eller per telefon.

Kansliet kontaktar dig om kursen inhiberas, om det blir förändringar i tidsschemat eller om du får plats till en kurs du varit i kö till.

På våra kurser tillämpas ingen ”pröva-på”-gång! Om du är osäker vilken kurs du ska välja, kontakta vår studiekoordinator eller våra heltidslärare.

Om en lärare insjuknar försöker kansliet i första hand hitta en vikarie. Om det inte går att få en vikarie meddelar kansliet deltagarna, i första hand per sms, om att lektionen är inhiberad. Vuxeninstitutet garanterar inte att en inhiberad lektion ersätts med ett nytt kurstillfälle.